У Раді домовилися шукати "нових людей" в аудитори НАБУ

На наступному засіданні Антикорупційний комітет оголосить новий конкурс на посаду аудитора НАБУ і запропонує кандидатам, яких подала громадськість уряду, йти від Верховної Ради

За відповідне рішення проголосували члени комітету на сьогоднішньому засіданні, передає Depo.ua.

"Ми вирішили, що будемо наново через конкурсні процедури шукати нових людей. Оголошення про конкурс буде затверджене на наступному комітеті", - сказав Соболєв.

Також парламентарі вирішили запропонувати кандидатурам, які громадськість подала на розгляд уряду, брати участь у конкурсі від парламенту.

"Доручити секретаріату та голові комітету провести перемовини з кандидатами уряду, чи вони готові взяти участь у конкурсі від парламенту і провести перемовини з урядом, якому громадські організації ці кандидатури подали", - оголосив Соболєв.

Нагадаємо, що 21 березня у Верховній Раді знову забракло голосів для призначення аудитора Національного антикорупційного бюро. Розглядалися дві кандидатури: британського юриста Найджела Брауна (від БПП та "Народного фронту") та заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча (від парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції).

Зазначимо, що до комісії, яка має здійснювати аудит НАБУ, по одному представнику делегують Верховна Рада, уряд та президент країни.

18 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що уряд розпочав вибір свого представника для аудиту НАБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme