У Петренка обіцяють українцям "європейські" СІЗО

СІЗО в Україні будуть повністю відповідати європейським стандартам

Про це в інтерв'ю "Цензор.нет" розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов, повідомляє Depo.ua.

"Ми повністю повинні відійти від барачного типу утримання. Саме через це і колоситься субкультура. Коли люди по одному сидять, над ними не знущатимуться. Людина може усамітнитися, займатися, читати. Зовсім інші принципи і підходи до того, як там людей утримують.

На цей рік заклали 4 мільярди на всю систему (пенітенціарну -ред.). Це враховує і оплату праці. Але цифри досить лукаві. Тому що на харчування, утримання виділили фінансування 44 проценти необхідного. І коли мені кажуть: "Ви - негідники і сволота, подивіться, що твориться в колоніях", відповідаю: "Вибачте, ви проголосували за цей бюджет. Наприклад, той же Луценко, який приїжджає з несподіваними перевірками. Нехай запитує у своїх колишніх колег із фракції, що вони дали можливість фінансувати, голосуючи", - сказав чиновник.

Зараз йде процес оптимізації чисельності колоній. Цього року уряд запланував від 10 і більше колоній "законсервувати". У березні почнуть розселяти одну колонію як пілотну.

"Пенітенціарна система завжди була окремою закритою державою. Єдине, що змінилося в цій системі з часів Радянського Союзу: деякі керівники стали ще й горе-бізнесменами. Незаконний бізнес, виходи на свободу ув'язнених раніше терміну за умовно-дострокового звільнення", - розповів заступник міністра.

Нагадаємо, що за два роки Лук'янівське СІЗО планують перемістити з Києва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme