У Харкові метро подорожчає до 4 грн

Харківський виконком ухвалив рішення затвердити новий тариф на проїзд в метрополітені у розмірі 4 грн

У Харкові метро подорожчає до 4 грн…

Як передає Depo.Харків, відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 22 березня.

Про проект рішення доповідав заступник міського голови – директор департаменту економіки та комунального господарства Михайло Фатєєв.

Він наголосив, що діючий нині тариф в розмірі 3 грн за проїзд в метрополітені був встановлений 22 травня 2013 року. "Пройшло вже майже чотири роки. Значно зросли витрати на складові тарифу", - наголосив Фатєєв.

Він додав, що за цей час збільшилася мінімальна заробітна плата, в 6,2 рази зросла вартість електроенергії, ціни на матеріальні ресурси та технічне обслуговування також зросли в кілька разів.

Фатєєв заявив, що минулого року збитки Харківського метрополітену склали 141,3 млн грн, а працездатність метрополітену підтримувалася за рахунок бюджету Харкова.

"Пропонується встановити тариф в розмірі 4 грн за одну поїздку", - сказав Фатєєв.

Члени виконкому підтримали це рішення.

Також виконком підтримав інше рішення із аналогічним мотивуванням про збільшення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах з 2,50 грн до 3 грн.

Секретар Харківської міськради Олександр Новак, який головуває під час засідань виконкому, сказав: "Рішення вступає в силу з моменту опублікування після сьогоднішнього затвердження".

Наступний номер комунальної газети "Харьковские известия", де публікуються рішення виконкому, виходить завтра, 23 березня.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme