UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Тебе не пустять в США": Запорізький нардеп розповів, як західні посли "проштовхували" аудитора НАБУ

Запорізький нардеп Ігор Артюшенко, що входить до складу парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції, розповів про пристрасті, що останній тиждень вирують навколо призначення аудитора НАБУ

Про це нардеп написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає портал Depo.Запоріжжя.

За словами Артюшенка, на електронну пошту низки його колег з різних фракцій масово надходять листи з західних посольств з чіткою вимогою підтримати кандидатуру пана Брауна. З цією ж вимогою представники посольств телефонують нардепам.

"Минула середа. На наш комітет приходять представники сімох(!) посольств різних західних країн. Минулий четвер. Година до голосування за постанову. Один з народних депутатів (з групи т.зв. "антикорупціонерів") підходить до мене і з посмішкою каже: "за твою позицію тебе не пустять в США - і це чітка позиція". У вівторок (21 березня - ред.), перед голосуванням вже інші колеги підійшли з тезами: "не виступай по цій постанові, тобі ніколи не дадуть візу в Америку, подумай над перспективою і кар'єрою", - розповів нардеп.

Прізвища колег Артюшенко вказувати не став, зазначивши, що якщо вони захочуть, самі скажуть.

"І всі ці півтора тижні - масована медіакомпанія щодо очорнення одного і героїзації іншого кандидата в аудитори. То дайте мені відповідь, хто саме тисне на депутатів і "ламає та примушує"?", - порушив питання Артюшенко.

При цьому нардеп зазначив, що голосував за обох кандидатів, тобто, і Роберта Сторча, і Найджела Брауна. Адже, за його словами, якщо прибрати "медійну мішуру" обидва є професіоналами.

Нагадаємо, в Україні намагаються призначити аудиторів Національного антикорупційного бюро (НАБУ). У вівторок, 21 березня, депутати провалили голосування з цього питання. Ні Роберт Сторч, ні Найджел Браун не набрали 226 голосів.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme