Прокуратура дає "червоне світло" екс-підлеглому Кличка, який забудовує Рибальський острів

Прокуратура Києва заявила позов до Господарського суду про повернення столичній громаді 4,5 га та вартістю понад 123 мільйони гривень на Рибальському острові, де розпочали незаконне будівництво ЖК "Рибальський"

Прокуратура дає "червоне світло" екс-під…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що у 2016 році земельну ділянку по вулиці Електриків, 23-б (територія Рибальського острову) Київрада надала в оренду товариству для експлуатації та обслуговування майнового комплексу.

Однак з'ясувалося, що в порушення умов договору земельна ділянка використовується не за призначенням, а для будівництва житлових будинків.

При цьому, Київрада рішення щодо передачі спірної ділянки під житлове будівництво не приймала, а відповідні зміни до договору оренди землі не вносились.

"Реагуючи на вказані порушення, прокуратура міста Києва заявила позов до Господарського суду Києва про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки територіальній громаді", - підсумували у прокуратурі.

Нагадаємо, колишній суднобудівний центр Києва – Рибальський півострів – поступово забудовують житлом.

Одним з керівників компанії, яка зводитиме житло на Рибальському півострові, є скандальний екс-заступник головного архітектора столиці Андрій Вавриш. Його мер Кличко неодноразово підозрював у корупції.

Читайте також: Як чиновник, якого Кличко підозрював у корупції, забудує Рибальський острів

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme