Син легендарного запорізького силача почав робити одяг з іменем батька (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Презентація бренду спортивного одягу Zhabotinsky відбулася в Запоріжжі сьогодні, 22 березня

Син легендарного запорізького силача поч…

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

Власником бренду та ініціатором випуску одягу є син запорізького важкоатлета-чемпіона Леоніда Жаботинського - Руслан Жаботинський.

За його словами, ідея прийшла до нього під час змагань у США.

"До мене підійшов американець, власник фірми з виготовлення штанг, і попросив подарувати футболку, яка була вдягнена на мені - з прізвищем батька. У штатах імена багатьох спортивних легенд перетворилися на бренди, і я вирішив, що варто увічнити в такий спосіб і нашу, українську легенду", - каже він.

Леонід Жаботинський тоді ще був живий, і "дав добро" сину на цей проект.

Вигляд одягу розробила київська дизайнерка Юлія Циганенко. Футболки, куртки, бейсболки містять прівище атлета, його зображення або копію підпису. На одній з емблем літера Z (Zhabotinsky) стилізована під всім знайомий символ Супермена.

Згодом має з'явитися велика кількість нових моделей одягу, зокрема жіноча та дитяча лінії, а також, можливо, власне взуття.

Як зізнався Руслан Жаботинський, він сподівається, що цей одяг затвердять в якості офіційної форми української збірної з важкой атлетики, і саме в ньому наші силачі виступатимуть на Олімпіаді-2020 в Токіо.

Нагадаємо, водночас запоріжцям показали, як виглядатиме майбутній пам'ятник Леоніду Жаботинському.

Знаменитий запорізький спортсмен пішов з життя на 78-му році 14 січня 2016 року. Леонід Жаботинський - дворазовий олімпійський чемпіон (1964, 1968) з важкої атлетики, чемпіон світу (1964-1966, 1968), чемпіон Європи (1966, 1968), п'ятиразовий чемпіон СРСР (1964-1969), заслужений майстер спорту СРСР.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme