Сільський голова на Хмельниччині отримав майже 70 тис. грн зарплати

Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо службового підроблення

Сільський голова на Хмельниччині отримав…

У грудні 2016 року голова Ямпільської селищної ради Білогірського району Іван Бурлака одержав 68 тис. грн заробітної плати. Також суттєві виплати отримали працівники апарату ради, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на НГП.

За словами місцевого депутата і члена бюджетної комісії Олександра Трояна, спочатку фінансове питання порушилося у листопаді минулого року, коли депутати проголосували за преміювання голови ради у розмірі 200%.

Згодом за корегування зарплат апарату Ямпільської селищної ради депутати взялися на грудневій сесії.

"Нам ставили у приклад мера Львова Андрія Садового, якому до зарплати доплатили 10 посадових окладів. Тоді дійшли згоди і на розгляд депутатів запропонували проголосувати за 5 посадових окладів. Приблизно це мало бути 15 тис. грн. Натомість, всі депутати були введені в оману і в кінцевому рішенні сесії прописали 5 середньомісячних заробітних плат, які отримали члени апарату ради", пояснив Троян.

Таким чином, обранці розподілили 200 тис. грн бюджету. З них 68 тис. грн нарахували голові ради Івану Бурлаку, 39,6 тис. грн – заступнику голови селищної ради, 33,4 тис. грн – секретарю ради.

Голова Ямпільської селищної ради Іван Бурлака відкинув всі звинувачення: "Я не отримував 68 тисяч. Моя середньомісячна зарплата становить близько 11 тис. грн. У підсумку на руки вийшло не більше 50 тисяч гривень. Більше того, як голова селищної ради, на свої відрядження витратив набагато більше грошей, не взяши ні копійки з бюджету".

До слова, у IV кварталі 2016 року його зарплата становила 87 тис. грн.

Наразі Старокостянтинівська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 ККУ - службове підроблення.

На місцевих виборах-2015 Іван Бурлака від партії "За конкретні справи" переміг на виборах Ямпільського селищного голови. До цього він був місцевим підприємцем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme