UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Швейцарія зіграла одну з головних ролей у відмиванні російських грошей, - ЗМІ

Швейцарія стала однією з головних країн, де відмивалися гроші сумнівного походження з Росії

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповіла Зільке Грунвальд, журналістка одного з швейцарксих видань, яка брала участь у міжнародному журналістському розслідуванні, передає Depo.ua.

За її словами, на рахунки в швейцарських банках надійшло близько 600 млн доларів США. Загалом, за період з 2010 по 2014 роки за виявленою схемою з Росії було виведено близько 22 млрд доларів сумнівного походження.

Швейцарія у цій схемі грала роль сполучної ланки. Причому після попадання коштів на рахунки швейцарських банків, власник того чи іншого рахунку міг вільно розпоряджатися отриманими коштами.

Як розповіла Грунвальд, у Швейцарії спосіб легалізації був таким же, як і в Німеччині. Тобто, також, як і у Німеччині гроші прямували транзитом через молдавський і латвійський банки - латвійський Trasta Komercbanka і молдавський Moldindconbank.

Одна відмінність від німецького "сценарію" полягала в тому, що для легалізації цих коштів у Швейцарії на них закуповувалися будівельні матеріали і обладнання для автогаражів, тоді як у Німеччині - дорогий одяг та аксесуари.

Всього журналістами було зафіксовано понад 1 тис. транзакцій з використанням банківських рахунків у Швейцарії.

Нагадаємо, 21 березня британська газета The Guardian повідомила, що у рамках міжнародної схеми з відмивання грошей з Росії близько 740 млн доларів пройшло через 17 найбільших британських банків.

Згодом в МВС Росії визнали відмивання мільйонів через британські банки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme