Ростовському театру ляльок не вдалося побороти "церковних рейдерів"

Ростовський державний театр ляльок програв РПЦ і змушений переїхати з будівлі в центрі, імовірно, в Північний мікрорайон

Ростовському театру ляльок не вдалося по…

Тепер будівля, де театр ляльок був раніше, перейде в відомство єпархії, передає Depo.Кубань з посиланням на "ЮГА".

"Таке рішення обгрунтоване 327-им федеральним законом. Справа в тому, що будівля побудована на фундаменті старої грецької церкви, розібраної в 1960 році. Зараз Міністерство культури області веде роботу по звільненню будівлі", - повідомили в прес-службі уряду Ростовської області.

Будівля на перетині вул. Великої Садової і пров. Університетського перейде у відання православної церкви 30 жовтня 2019 року. Там, імовірно, розмістять відділ зовнішньої соціальної церковної діяльності зі сховищем церковних артефактів.

Спочатку влада повідомила, що театр ляльок переїде в будівлю, що знаходиться на території колишньої військової частини по вул. Червоноармійській, 97. Але пізніше з'явилася інформація, що йому виділять місце в парку "Дружба" на бульварі Комарова.

Спеціаліст театру зі зв'язків з громадськістю Дар'я Панібратченко підтвердила, що така інформація дійсно є, але офіційного підтвердження поки не надходило. Папери, за її словами, має передати міністерство культури Ростовської області.

При цьому активісти заявляють, що будівництво театру в парку зруйнує його основну частину.

Нагадаємо, Ростовська єпархія пред'явила права на будівлю театру рік тому. Жителі міста відстоювали свою позицію проти передачі будівлі у відання РПЦ - проводили пікети, збирали підписи. Краєзнавці заявляли, що у церковників не було підстав претендувати на театр, так як на цьому місці була Грецька церква. Інформаційний відділ Ростовської-на-Дону єпархії у відповідь на претензії склав відкритого листа, в якому йдеться про те, що будівля була побудована для Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, але в 1959 році влада насильно відібрали приміщення у місцевої християнської громади.

Підсумкове рішення з питання нового розташування театру ляльок має бути ухвалене 19 квітня 2017 року під час публічних слухань в департаменті архітектури Ростовської області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme