UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Новий бізнес: у Станиці Луганській через великі черги люди платять за ночівлю в підвалах

В Станиці Луганській через великі черги тим, хто не встигає пересікти лінію розмежування місцеві жителі пропонують зупинитися у них за 50-70 грн - це вартість одного ліжко-місця на добу

Як передає Depo.Донбас, про це пише LIGA.net.

Для цього жителі Станиці спеціально обладнали підвали і розмістили там ліжка.

"Багато людей залишаються, рятувальники також пропонують намети, але з таким потоком неможливо всіх розмістити", - розповідає місцевий житель

Він же повідомив, що "купити місце в черзі" коштує від 200 до 250 грн.

"Люди в останні дні стоять по 7-8 годин, багато хто не витримують, тому найбільш спритні стали продавати своє місце в черзі, тоді час може скоротитися до години-двох", - пояснює він.

Великі черги відзначаються і на блокпостах бойовиків.

"Знайома там стояла 7 годин. Причому ніяких умов, як на території підконтрольній Україні, немає. Які намети? Про що ви? Тільки машина швидкої допомоги і все", - зазначив він.

Великі черги пов'язані з необхідністю ідентифікації переселенців в "Ощадбанку".

"Вранці 20 березня на блокпості "ЛНР" на південь від моста в Станиці Луганській спостерігачі бачили приблизно 2 300 пішоходів, які чекали переходу в підконтрольні Україні райони", - відзначили в прес-службі ОБСЄ.

В ніч з 15 на 16 березня 2017 в Станиці Луганській залишилися на ніч понад 500 осіб, які не змогли перетнути КПВВ. Вони були розміщені в приміщеннях районного будинку культури, МНС і залізничного вокзалу станції Кондрашевська-Нова.

Нагадаємо, що жителі "ЛНР", щоб провезти "заборонені" продукти ховають м'ясо у дитячих речах, а для підзароботку немовлят та стариків здають напрокат.

Як повідомлялось раніше, у ніч проти 16 березня у Станиці Луганській залишились на ніч більше ніж 500 осіб, які не змогли вчасно перетнуть КПВВ.

21 березня на КПВВ Донбасу на в'їзд і виїзд утворилася черга з понад тисячі атомобілів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme