Мешканець Луганська розповів, як грабують бойовики на "митниці" між "ЛНР" і "ДНР" (ВІДЕО)

Житель Луганської області розповів, як так звана "митниця ДНР", організована незаконними формуваннями бойовиків на кордоні Донецької та Луганської областей конфіскувала у нього товар і змусила платити "штраф" за спробу провезення сигарет з Луганська в Донецьк

Луганчанину вдалося зробити аудіозапис своєї розмови з бойовиками "ДНР", пише Depo.Донбас з посиланням на видання "Четвертая власть". Крім того, він також передав редакції копії документів, які видали йому в так званій "митниці".

Закупивши невелику партію сигарет, Іван відправився на своїй "копійці" і спробував об'їхати "митний пункт" бойовиків, встановлений на дорозі в районі Дебальцево. Однак, піти непоміченим йому не вдалося.

"Моя машина застрягла на дорозі. Незабаром до мене під'їхали автомобілі з людьми у військовій формі. Один з них заглянув в салон "копійки" і побачив на задньому сидінні куплені сигарети. Він голосно повідомив іншим, що я контрабандист. Я спробував сказати, що заблукав, але вони навіть не стали слухати. Один з них сказав: "Простіше його розстріляти тут, ніж витягувати і везти кудись", - розповів Іван.

За його словами," ДНРівці" доставили його машину на КПП, і там знову почали погрожувати і вимагати, щоб він "здав своїх подільників".

"Вони звинувачували мене, що я порушив державний кордон, і все це виглядало зовсім абсурдним. Яка державний кордон, якщо вони воюють нібито за єдину Новоросію? Де ця межа взагалі проходить, якщо вона ніяк не відзначена і не позначена? Поворот, в який я згорнув, не мав ніяких спеціальних табличок і знаків. Ніякої кордону там ніколи не було "- розповів луганчанин.

Іван підписав складений "ДНРівцями"протокол. При цьому бойовики протримали його на КПП всю ніч, а на ранок відправили в Донецьк, в "головне управління митних зборів ДНР". Там конфісковану "копійку" поставили на штрафну стоянку - в "народних республіках" у народу за контрабанду відбирають не тільки товар, але і автомобілі.

В кінці-кінців, після тижня розглядів, бойовики, за словами Івана, визнали його винним, але з огляду на пом'якшуючих обставин (стан здоров'я і так зване "щиросердне зізнання") повернули йому автомобіль і частину товару, а також змусили його заплатити штраф 30 тисяч російських рублів (близько 13 тисяч гривень), що для луганчанина було досить значною сумою.

"Сигарети мені повернули, але при цьому вилучили по одному блоку кожного виду нібито для "для експертизи". Хоча в постанові було сказано, що повернути покладається весь товар в повному обсязі, виявилося, що бракувало товару майже на 100 доларів, що становило десь 20% всієї його вартості. Дізнавач Юрій Семенишин всіляко квапив, щоб я підписав розписку про отримання товару в повному обсязі, не давши часу його перерахувати. Як виявилося, не дарма: замість дорогого "Парламенту" там загадковим чином опинилася дешева "Хортиця "- повідомив Іван.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme