Клуб Мілевського на Росії назвуть на честь псевдо героя

"Тосно" може змінити назву на "Олександр Невський"

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Євроспорт.

"Є ідея назвати клуб ФК "Інгрія": так раніше позначалася територія на північному заході Русі, де знаходиться сучасна Ленінградська область. Соратник Петра Великого князь Меншиков займав посаду губернатора Ингерманландії.

Ще варіант ─ ФК "Форт".

І, нарешті, ─ ФК "Олександр Невський".

"Чому ми не можемо назвати клуб на честь небесного покровителя Петербурга з часів Петра Першого, святої землі російської, що бив шведів у 1240 році?

Шкільний курс історії ви повинні пам'ятати, і фільм Ейзенштейна багато напевно бачили. Дружина Невського вийшла з Великого Новгорода, де він княжив. "Хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине".

У девізі клубу можна лише одну букву поміняти: "Хто з м'ячем до нас прийде, від м'яча і загине", - розповів один з власників Fort Group Максим Левченко.

Щоправда, значення особи Олександра Невського, як вважають історики, перебільшене та використовується з пропагандистською метою ще з часів Петра Першого. У Російській Федерації його вважають національним героєм. Проте його перемоги над шведями, швидше за все міф, адже на той час він був ще зрвсім юного віку.

За "Тосно", який був заснований в 2013-му, виступає українець Артем Мілевський.

Клуб посідає друге місце в дивізіон 2016/17 і претендує на потрапляння в РФПЛ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme