Карта АТО: Окупанти видохлися та стали менше стріляти

За даними Міноборони, минулої доби на Донбасі було дещо спокійніше за попердні два дні

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на спикера Міністерства оборони України з питань АТО полковника Андрія Лисенка.

На Луганському напрямку противник продовжував епізодично порушувати тишу уздовж лінії зіткнення.

"У Попаснянському районі сили окупанта провокували наших військових на відкриття вогню у відповідь з ранку і до пізнього вечора, а після 22-ї години випустили 3 міни в сторону сил АТО в Новозванівка", - йдеться у повідомленні.

Крім того, один раз після заходу сонця бандформування порушили тишу в районі Бахмутськой траси, обстрілявши з міномета наші позиції поблизу Золотого. У Кримському ворог продовжив застосовувати важке озброєння, випустивши на добу близько 25 мін. Поблизу Станиці Луганської бандформування застосовували виключно стрілецьку зброю, провівши 3 збройні провокації тривалістю від 20 хвилин до 2 годин щодня.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку обстановка залишається аналогічною двом попереднім дням.

"Бандформування продовжили обстріли наших позицій на Світлодарській дузі протягом доби. Переважна кількість випадків порушення перемир'я була із застосуванням легкого озброєння, включаючи снайперську зброю. Однак найбільш зухвало ворог продовжує вести себе в Авдіївці та її околицях", - зазначив Лисенко.

За даними Генштабу, за минулу добу там російсько-окупаційні війська випустили понад 30 танкових снарядів, близько 60 мінометних, широко застосовували стрілецьку зброю і гранатомети різних систем.

Крім того, три короткострокові ворожі мінометні обстріли відбулися в районі Донецького аеропорту.

"Не пройшла спокійно доба і для захисників Зайцевого. З південного напрямку після 23-ої години ворог провів артилерійсько-мінометний обстріл, під час якого випустив з десяток мін і 2 десятка артилерійських снарядів. Один зі снарядів влучив у приватне домоволодіння, в результаті чого пошкоджено вікна та огорожу і майже повністю зруйновано господарську будівлю", - йдеться повідомленні.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстрілу, в тому числі 17 - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку, у порівнянні з попередньою добою, на півдні напрямку - лінія фронту Павлопіль-Широкине - було набагато спокійніше.

"Важкого озброєння противник майже не застосовував, зрідка відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї в сторону місцевих українських позицій. У Водяному, де позавчора розгорнулися масштабні бойові дії з початку року, вчора противник проводив лише короткочасні збройні провокації. Зате в Мар'їнському районі і поблизу Докучаєвська окупант продовжив використовувати важке озброєння", - повідомив Лисенко.

Близько 70 мін, 3 танкових снаряда в Мар'їнському районі, а також 10 артилерійських пострілів в Новотроїцькому - такою була статистика ворожих обстрілів з важкого озброєння на цих рубежах.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів.

Як повідомлялося раніше, за минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Однин з бійців отримав поранення в результаті ворожого обстрілу в районі Мар'їнки.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme