Уряд схвалив створення Служби фінрозслідувань

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про створення Служби фінрозлідувань, що стане наступницею податкової міліції

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомляє Depo.ua.

Законопроект передбачає, що основними функціями Служби будуть виявлення, припинення та досудове розслідування злочинів у фінансовій сфері та у суміжних сферах – банківській сфері.

"Це буде центральний орган виконавчої влади зі своїм апаратом та 7 територіальними органами, що дозволить оптимізувати видатки і підвищити ефективність роботи, а також унеможливить кругову поруку на місцях, яка є дуже поширеною практикою", - йдеться в законопроекті.

Кількість співробітників служби становитиме максимум 3500 службовців. До основної підслідності служби віднесуть 21 статтю Кримінального кодексу.

"Мова йде про те, щоб ліквідувати Податкову міліцію вже остаточно, ліквідувати економічну службу Національної поліції – так звану колишню службу ОБХСС (Отдел по борьбе с хищениями социалистической собственности – ред.), яка ще з радянських часів була, і ліквідувати відповідний підрозділ економічний у Службі безпеки України", – сказав глава уряду Володимир Гройсман, коментуючи цю ініціативу.

Він переконаний, що ця Служба має бути "високоінтелектуальною і якісною з точки зору недопущення злочинів економічних проти держави".

"Це дуже добрий крок вперед щодо створення нормального бізнес-клімату. Я постійно наполягаю на тому, що тільки розвиток національної економіки дасть можливість країну вивести з кризи, в якій ми знаходимося десятиріччями", – заявив прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав створення Служби фінансових розслідувань, якій буде передано функції розлідування економічних злочинів та контролю від податкової міліції, МВС і СБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme