Флешмоб #МенеНеВзяли як парад успішних українців

У "Фейсбуці" набирає обертів флешмоб #МенеНеВзяли. Під цим хештегом люди пишуть про свої невдачі в пошуку роботи і в житті, тобто діляться сокровенним і трохи ганебним

Флешмоб #МенеНеВзяли як парад успішних у…

Нарешті до нас з Росії прийшло щось хороше. Акцію започаткував співробітник агенції Great Артем Кудрявцев, який написав, що його не взяли в прес-секретарі "Однокласників". Ну і ще в кілька місць.

Таким чином Кудрявцев вирішив підтримати свою подругу, яку не взяли на роботу в креативне агентство.

В якомусь сенсі цей флешмоб нагадує #ЯНеБоюсьСказати – звісно, тема насильства значно важча, ніж відмова у роботі чи якомусь соціальному статусі (наприклад, не взяли заміж) але і про таке розказати, погодьтеся, непросто. Це травматичний досвід і ставитися до пережитого спокійно можна, переживши досвід позитивний. Чи коли пройде достатньо часу.

Є таке поняття – гештальт. Це цілісна структура, яка формується у свідомості людини при сприйнятті об'єктів або їхніх образів. І є гештальттерапія - психотерапевтичний напрям, спрямований на усвідомлення і закінчення цілісних патернів взаємодії зі світом (гештальтів).

Тим і корисний цей флешмоб – він дозволяє остаточно закрити свої гештальти. Розповісти про важкий досвід, отримати схвалення і підтримку від своїх фоловерів і остаточно "пережити пережите".

Ну, і, певною мірою, втішити тих, кому відмовили щойно. Адже всі поспівчувають. Може, і роботу запропонують, якщо допис буде дуже дотепний. Згадаємо історію тієї дівчини, Аліси Абасової.

А ще український варіант флешмобу відрізняється кількістю позитиву. Українці розповідають про свій травматичний досвід з великою долею гумору. Чи просто тролять саму акцію (в тому числі і через те, що вона прийшла до нас з Росії).

Якщо ж казати про тих, хто дійсно пише про свої невдачі, флешмоб все одно є дуже позитивним за змістом, бо більшість людей, дописує до сказаного, що зараз в них вже все добре. Навіть краще, ніж тоді їм мріялося.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme