Екологи з'ясовують, чому на Львівщині масово гине риба

Результати аналізу відібраних проб води свідчать, що причиною гибелі карасів стали несанкціоновані стоки

Екологи з'ясовують, чому на Львівщи…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Захід.нет, екологічні інспектори, реагуючи на звернення на "гарячу лінію" Львова, здійснили виїзд до приміського селища Лисиничі, де у потічку, що витікає з каскаду озер на Тракті Глинянському, загинула риба.

Результати аналізу відібраних проб води свідчать, що причиною гибелі карасів стали несанкціоновані стоки. Про це повідомила начальник відділу лабораторного контролю Держекоінспекції у Львівській області Тетяна Бондарчук.

У відібраних пробах води виявили перевищення хімічного споживання кисню у 4 рази, азоту амонійного – у 5 разів, заліза – у 2 рази, а миючих засобів – у понад 10 разів.
"Усе це показує, що через скидання в озеро неочищених стоків відбулося зниження рівня розчиненого кисню, внаслідок чого й загинула риба. Стоки можуть бути як і від мешканців Лисинич, у них від приватних садиб відведені труби, так і від каналізаційної насосної станції", – зазначила Тетяна Бондарчук.

Селищний голова Лисинич Мирон Бедрій уточнив, що під час перевірки було зафіксовано загибель 91 карася, а на наступний день у селищі розповсюдився сморід.
"10 березня селищний депутат Тарас Грабар викликав правоохоронців з Личаківського відділу поліції Львова. Поліція теж здійснювала перевірку", – уточнив він.

Каналізаційна насосна станція, як повідомили в ЛКП "Львівводоканал", використовується "Агрофірмою "Провесінь".

Цього тижня екоінспектори мають намір відвідати "Агрофірмою "Провесінь", щоб завершити перевірку, повідомив начальник профільного відділу Держекоінспекції у Львівській області Михайло Федевич.

"Риба загинула внаслідок стоків. Щоб визначити збитки, треба встановити, хто відповідальний, скидав стоки: мешканці Лисинич чи агрофірма "Провесінь", тому ще буде перевірка на фірмі. На сьогодні перевірка незавершена", – розповів Михайло Федевич.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme