Держдума звільнила друзів Путіна від податків

Держдума Росії схвалила в третьому, остаточному, читанні законопроект, який дозволяє росіянам, які потрапили під санкції, не звітувати про доходи та не платити податки на Росії

За відповідний документ проголосували 322 депутати, проти висловилися 85 депутатів з фракцій ЛДПР, КПРФ і "Справедлива Росія", один депутат утримався, пише Depo.ua з посиланням на видання Meduza.

Поправку до російського Податкового кодексу підготував депутат Росії Андрій Макаров. Вона дозволяє тим росіянам, які попали під санкції та які мають бізнес або майно за кордоном, не ставати податковими резидентами Росії.

Статус резидента раніше був для них обов'язковим, оскільки через санкції вони не можуть покинути країну. Поправка була додана в законопроект, який ніяк не був пов'язаний із санкціями.

Макаров пояснив необхідність нового закону особливістю європейських податкових законів.

Проте, як з'ясувалося, з усіх росіян, які потрапили під санкції, цей закон може бути вигідний насамперед мільярдерові Геннадію Тимченку.

Нагадаємо, 13 березня Євросоюз на півроку подовжив санкції проти Росії, введені через загрозу територіальній цілісності України.

17 березня Держдума Росії схвалила у другому читанні законопроект про звільнення від податків росіян, які потрапили під західні санкції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme