Цікавий факт про Одесу: Саме тут народився український футбол

Саме в Одесі бере свій початок історія футболу в Україні, також тут було зведене перше в Україні футбольне поле

Цікавий факт про Одесу: Саме тут народив…

Одними з перших гравців у футбол на території нинішньої України були англійські моряки в Одеському порту, які створили в 1878 році ОБАК - "Одеський британський атлетичний клуб". До 1899 року футбольна команда клубу складалася виключно з англійців. Першими місцевими гравцями клубу стали Піотровський і майбутній засновник "Спортинг-Клубу" Крижановський. За команду виступав і сам Сергій Уточкін, одесит, один з перших російських авіаторів.

У 1884 році в Одесі і на території нинішньої України було побудовано перше справжнє футбольне поле, гру "foot-ball" іноземці популяризували серед одеситів. Гра припала одеситам до смаку. Вже через 8 років в Одесі було засновано німецький спортивний клуб "Турн-Ферайн" з секцією футболу.

У 1899 році в Одесі нарешті була створена футбольна команда, що складалася виключно з місцевих жителів міста.

З того моменту число одеських футбольних команд стало збільшуватися. З'явилися ОКФ (Одеський кружок футболу), ШК (Шереметьєвський гурток спорту), "Вега", "Местрал" та інші.

Пізніше гра проникла на Західну Україну, де діяли осередки спортивного товариства "Сокіл". Перший задокументований футбольний матч в Україні відбувся у Львові.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme