Чому збірна України може здивувати Хорватію

В п'ятницю, 24 березня, збірна України гратиме матч відбору на ЧС-2018 з хорватами

Юрій Лящук
Журналіст відділу Depo.Cектор

Depo.Сектор за декілька днів до матчу нашої національної збірної з хорватами висвітлить проблеми суперників і аргументує, чому Україна може взяти очки у виїзному матчі з лідером групи

Проблеми в захисті Хорватії. Збірна Хорватії втрачає один за іншим гравців в захисній лінії. Першим з обойми випав основний бек "Атлетіко" Шиме Врсалько. Потім головний тренер московського "Локомотива" Юрій Сьомін заявив, що через пошкодження на два тижні "поза грою" Вендран Чорлука. Але сам гравець вирушив до табору національної команди. Нарешті, хорватські ЗМІ повідомили, що з травмою приїхав Домагой Віда і його участь в грі з Україною також під питанням.
Наші швидкі "крайки" неодмінно повинні скористатись таким подарунком долі і поставити на коліна ослаблений захист збірної Хорватії.

Втома лідерів. Боротьба за чемпіонство в чемпіонаті Італії та Іспанії, вирішальні матчі в кубках країн та двобої в Лізі чемпіонів набирають обертів, що може мати негативні наслідки для, зокрема, Луки Модріча та Івана Ракітіча - лідерів "Реалу" та "Барселони". Це стосується не лише фізичного, але й психологічного стану гравців, адже тиск преси в Ла Лізі просто неймовірний. Це також стосується нападника італійської "Фіорентини" Ніколи Калініча. Команда екс-дніпрянина всіма силами намагається потрапити в зону єврокубків і Нікола займає важливе місце у команді, однак сили гравця не безмежні, що може проявитись у грі з нашою збірною.

Погана форма Манджукіча та нестабільність Ковачіча. Маріо за "Ювентус" востаннє забивав у ворота скромного "Кротоне" ще на початку лютого. Стабільно набирає жовті картки і відсиджує дискваліфікації. Це свідчить про погану форму хорвата і невміння тримати ситуацію під контролем у ключових моментах. Цей факт може зіграти нашій збірній на руку, бо Манджукіч є ключовим гравцем в атакуючих побудовах Хорватії. Щодо Ковачіча, то він вкрай рідко потрапляє до стартового складу "Реалу", здебільшого виходить на заміну, вже коли нічого іспанському гранду доводити не потрібно.

Недооцінка збірної України. Ніхто не спростовує того факту, що збірна Хорватії є фаворитом у матчі, але не може не тішити дещо зверхнє ставлення до синьо-жовтої команди окремих експертів та екс-гравців суперника. Згадати лише прогноз точного переможного рахунку від Срни, чи про індивідуальну силу хорватів від Піріча і можна зробити висновок, що певна аура непереможності десь літає над гравцями збірної Хорватії. Матчів, в яких недооцінили суперника і поплатились за це статусні команди, було вдосталь в історії футболу, тож чому не скористатись такою можливістю у п'ятницю?

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme