UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чому у Вінниці водогінна вода тхне рибою

Фахівці водоканалу знають, як з цим боротися, але не хочуть нашкодити споживачам

Чому у Вінниці водогінна вода тхне рибою…

Вінничани скаржаться на неприємний запах води з водогінної мережі. КП "Вінницяводоканал" називає причину – цвітіння водоростей, передає Depo.Вінниця.

"Джерелом водопостачання м. Вінниці є річка Південний Буг.

Основною проблемою джерела є "цвітіння" води - значний розвиток фітопланктону (водоростей)", - йдеться в офіційному поясненні КП "Вінницяводоканал".

У найбільш "тихих" місцях річка втрачає природну здатність до самоочищення та перетворюється у своєрідний відстійник з умовами, сприятливими для розвитку водоростей, запевняють фахівці. Масовий розвиток фітопланктону призводить до появи неприємного запаху та зеленкуватого кольору води, погіршення кисневого балансу водойми.

"В більшості випадків цей запах асоціюється з "рибним". Насправді, він не має жодного відношення до риби, а обумовлений природними одорантами (речовинами з сильним запахом), які виділяються водоростями в період відмирання або в "стресових" для них ситуаціях", – пишуть фахівці водоканалу.

Технологія очищення питної води дає можливість замаскувати "рибний" запах, збільшивши дозу хлору. Але великі дози хлору призведуть до збільшення концентрацій побічних продуктів хлорування, які є небезпечними для людини.

Наше підприємство свідомо не йде на такі міри і просить мешканців міста з розумінням віднестися до тимчасових незручностей", - йдеться в офіційному поясненні КП "Вінницяводоканал".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme