Бійці Нацгвардії на Вінниччині показали, чим воюють проти окупантів

У місті Калинівці відзначили третю річницю створення Національної гвардії України та згадали полеглих побратимів

Бійці Нацгвардії на Вінниччині показали,…

На Вінниччині відзначили третю річницю створення Національної гвардії України. На головній площі міста Калинівки, що біля Вінниці, нацгвардійці з військової частини №3028 показали техніку, яку застосовують у зоні бойових дій на Донбасі та пройшлись парадним маршем, згадавши також своїх загиблих побратимів. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Сучасні зразки військової техніки були представлені розробками українського КрАЗу – броньовиками "Кугуар" і "Спартан", поруч – БТР, модернізований на вінницькому 45-му заводі, вантажний всюдихід КрАЗ, що виконує функцію пересувної автомобільної майстерні. Разом із автомобілями бійці показали зброю, за допомогою якої стримують російську агресію на Донбасі, а саме - зенітну та мінометну установки.

Малеча, яка висипала на площу, була у неймовірному захваті! Адже можна було не просто поглянути на велику та потужну військову техніку, а посидіти всередині, покрутити кермом, сигналити, лазити, стрибати – словом, усе, що побажаєш і чого у звичайний день робити ніхто не дозволить.

Представлена техніка безпосередньо застосовувалась у зоні АТО, розповів начальник групи по роботі з особовим складом військової частини №3028 Сергій Крижанівський.

"Це – наша бойова міць, тож нинішня виставка демонструє, чим захищаємо Україну", - каже підполковник.

Бійці військової частини №3028, що дислокується у Калинівці, регулярно беркуть участь у зоні антитерористичної операції. Як уточнив Сергій Крижанівський, в АТО відправляють службовців на контракті, а солдати Національної гвардії на строковій службі несуть варту у спокійних регіонах країни.

Контрактників стимулюють досить високою, як для Вінниччини, зарплатнею. Нині у Національній гвардії вона починається від 7 тисяч гривень. До окладу також додаються допомоги на оздоровлення та вирішення житлових питань. Утім, навіть за нинішніх умов у частині відчувають нестачу кадрів, розповів Крижанівський.

Від початку війни із російськими окупантами на Донбасі, військова частина втратила там п'ятьох бійців, ще 22 повернулись з пораненнями. Гвардійців, які вже ніколи не повернуться у стрій, пом'янули покладанням квітів до меморіалу Героїв, де виставлені портрети загиблих на Донбасі калинівчан.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme