Аброськін оприлюднив інформацію щодо затриманих за три роки війни бойовиків

Донецькі поліцейські висунули підозри 2 тисячам бойовикам і понад тисячу затримали

Аброськін оприлюднив інформацію щодо зат…

Як інформує Depo.Донбас, про це він написав у Facbook.

Аброськін наголосив: "Три роки роботи поліцейських Донеччини - це збір доказів та оголошення про підозру 2608 бойовикам, 1019 з них затримані, 1589 - оголошені у розшук. Тільки за 2,5 місяців поточного року поліцейські викрили 69 бойовиків, з яких 57 - вже затримані. І кількість тих, хто розчарувався в ідеях "супердержави", з кожним місяцем збільшується.

Здебільшого до лав бойовиків йдуть безробітні, 20-45 років, бо гроші на життя потрібні, а промисловість "супердержави" вже майже вся порізана на металобрухт та вивезена до РФ. Далі сценарій типовий - несуть "службу" в лавах бойовиків кілька місяців, потім незважаючи на обіцянки "золотих гір" гроші не платять, а далі - їдуть на підконтрольну територію, аби забути свої "подвиги" та повернутися до мирного життя. Є й ще такі, хто намагається облаштувати своє нове мирне життя за рахунок соцвиплат, що надаються українським громадянам".

Він зазначив: "Зі свідчень затриманих - заправляють усім кадрові офіцери армії РФ, а місцеві жителі для них - дурне гарматне м'ясо, якого не шкода. Тому й "хочуть до бандерівців", бо з бойовиками дуже тяжко.

Здавалося би, нещасні люди, а саме від них під обстрілами потерпають мирні мешканці наших прифронтових населених пунктів - Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Чермалика, Гранітного, Торецька. Не може бути виправдання вбивствам людей. Й жодна амністія не допоможе.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" та ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Бойовикам загрожує до 8, а деяким до 15 років позбавлення волі".

"З 2014 по сьогодні нашими гуманними суддями засуджені до умовних термінів покарання 611 учасників НЗФ і лише 70 - до відбування покарання у місцях позбавлення волі.

В той же час учасники НЗФ можуть отримати шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, за умови, якщо вони добровільно вийшли з незаконного бандформування та не скоювали тяжких злочинів. Для цього потрібно звернутися до правоохоронних органів з відповідною заявою та пройти перевірку", - резюмував Аброськін.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme