Запорізька лікарня прийняла 25 дітей з зони бойових дій (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Діти з батьками, жителі "сірої зони" Донбасу, прибули на обстеження та лікування до Запорізької обласної дитячої лікарні сьогодні, 21 березня

Запорізька лікарня прийняла 25 дітей з з…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Маленькі пацієнти приїхали в рамках програми "Допомога йде". Вона передбачає медичну допомогу в прифронтових Запорізькій та Дніпропетровській областях для мешканців тих районів, де лікувальна інфраструктура знищена війною. У проекті беруть участь медики, військові, ДСНС, місцева влада та нардепи.

Наймолодшому з 25 пацієнтів - п'ять років, найстаршому - 15. За словами головного лікаря закладу Юрія Борзенка, діагнози у дітей різні: грижі, бронхіт, аденоїди та інші.

"На сьогодні наше завдання - нагодувати дітей з батьками, провести первинний огляд та покласти спати. Завтра їх оглянуть лікарі вузького профілю. Ми їх пролікуємо, а потім відправимо на реабілітацію до запорізьких санаторіїв", - додав лікар.

Світлана та її 13-річний син Максим приїхали з Ясинуватського району. В хлопця бронхіальна астма, яка потребує регулярних обстежень. До війни його возили у Донецьку обласну лікарню, а тепер такої можливості немає. Тому його записали на огляд одразу, як тільки дізналися про проект.

Офіцер командування "Схід" ЗСУ Борис Кутовий відзначив, що проект передбачає лікування не тільки дітей - наприклад, у обласному центрі транспланталогії знаходиться пацієнт з Верхньоторецького з дуже серйозним діагнозом - він потребує пересадки нирки. Вчасна медична допомога фактично врятувала йому життя.

"Сьогодні діти, які прибули сюди, нарешті спатимуть спокійно, не чуючи звуків вибухів. І все тому, що Запоріжжя погодилося прийняти їх", - каже військовий.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme