Єрусалим заперечує збиття свого безпілотника сирійцями

Представник Армії оборони Ізраїлю визнав факт втрати безпілотника в Сирії, при цьому військові стверджують, що апарат не був збитий

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Jerusalem Post.

Раніше ліванський телеканал "Аль-Маядін" повідомив, що сирійські ППО в понеділок увечері збили ізраїльський безпілотник на південному заході країни. За даними ЗМІ, апарат порушив повітряний простір Сирії в провінції Ель-Кунейтра.
Відносини між Дамаском і Тель-Авівом загострилися після інциденту з ізраїльськими літаками, які в п'ятницю були обстріляні із землі над Сирією. В армії оборони Ізраїлю заявили, що це сталося, коли ВВС намагалися знищити колону зі зброєю, яке призначалося бійців ліванського руху "Хезболлах".

Тоді сирійські військові повідомили, що один з літаків був збитий, проте в Ізраїлі дані про втрати спростували.

Напередодні міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман пообіцяв, що військові продовжать присікати поставки зброї "Хезболлах". Чиновник також пригрозив знищувати сирійські протиракетні батареї в разі загрози для літаків.
У відповідь сирійський президент Башар Асад заявив, що захист кордонів є правом і обов'язком сирійців, а політика його країни не залежить від позиції Ізраїлю.

Нагадаємо, офіційний Дамаск заявив, що системи протиповітряної оборони Сирії збили ізраїльський безпілотник над містом Ель-Кунейтра.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme