UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінничанам обіцяють спростити процес отримання польської візи

З квітня процедура подання візової заявки діятиме за новою автоматизованою системою 

Вінничанам обіцяють спростити процес отр…

Із 3-го квітня вінничани зможуть отримати польську або шенгенську візу за новою схемою. У консульстві Польщі обіцяють, що значно спростить процедуру отримання дозволу подорожувати у країни Європи, із посиланням на ВінницяОК повідомляє Depo.Вінниця.

Першим кроком для отримання візи стане визначення мети поїздки до Польщі та збір необхідних документів. Обрати категорію візи можна на сайті VFS.GLOBAL, де також міститься повний перелік необхідних документів.

Уже маючи на руках відповідні документи, заявник має оплатити сервісний збір у Кредо Банку чи Ідея Банку. При цьому слід вказати обраний ППВА, до якого буде подаватись анкета, та актуальний номер свого телефону. Після оплати заявник отримає унікальний код для реєстрації. Наступного робочого дня отриманий банківський код буде активовано через систему реєстрації. Статус банківського коду можна буде перевірити на сайті VFS.GLOBAL. Автоматична система реєстрації призначить дату й час подачі документів в залежності від наявності вільних місць, але не раніше, ніж за 7 днів від дати оплати. Після цього із заявником зв'яжеться в телефонному режимі оператор колл-центру.

"Нова система абсолютно автоматизована, тобто ніхто не може впливати на призначення дати подання документів. Заявник вводить дані при оплаті сервісних послуг і ці дані закритими каналами передаються до ППВА, де система автоматично резервує місця. Ми маємо інформувати людей, що ця система дуже проста, і їм не потрібно звертатися за допомогою до різних агентів чи посередників", - говорить регіональний директор фірми VFS.GLOBAL в Україні та інших регіонах Європи Аміт Кумар Шарма.

Бажаючих отримати польську візу у Віннниці все більше. Торік Генконсульство Республіки Польща у Вінниці видало 139 760 віз, що більше, ніж на половину перевищило показник 2015-го року – тоді видали 91 500 віз. Частка відмов залишається незмінною – на рівні 5-6%.

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак висловив сподівання, що з новою системою нарікань на різного роду посередників уже не буде, і кожен, хто захоче відвідати Польщу, зможе це зробити за максимально простою процедурою.

Користуватись автоматизованою системою можна буде з квітня. Ті, хто оплатить сервісні послуги до кінця березня, буде обслуговуватись за діючою системо, а ті, хто платитиме вже у квітні зможуть випробувати нову. На початковому етапі – до кінця червня діятимуть паралельно дві системи реєстрації на подання документів, пояснюють у Консульстві.

Нова система із жовтня минулого року діє у Києві, з 20 січня – у Харкові, Луцьку та Одесі, звідки надходять схвальні відгуки, стверджують у польському консульстві. Одночасно із пунктом прийому візових анкет у Вінниці, система запрацює у Львові, Івано-Франківську, Ужгороді, Хмельницькому, Житомирі та Чернівцях.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme