В Україні можуть заборонити білоруський телеканал

Білоруський супутниковий телеканал "Беларусь-24" можуть позбавити української ліцензії за те, що показав у свєму ефірі карту України без Криму

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Так, Нацрада листом поінформувала директора телеканалу "Беларусь-24" Олександра Мартиненка про виявлені в ефірі телеканалу порушення законодавства України і просить їх усунути.

14 лютого у програмі інформаційно-аналітичного спрямування в рубриці "Акценти" зафіксовано демонстрацію віртуальної карти країн, які є членами регіонального об'єднання Центральноєвропейська ініціатива, до складу якого входить і Україна. На цій карті територія української держави була зображена без Криму.

"Подібна редакційна політика свідчить про підтримку телеканалом агресивних дій Російської Федерації щодо України в частині анексії Автономної Республіки Крим. Зазначений факт також є порушенням статті 28 Закону України "Про інформацію"", - заявили в Нацраді.

Крім того, телеканал транслює упереджену інформацію про поточну ситуацію в Україні, не дотримуючись загальноприйнятих журналістських стандартів. Так, 26 лютого в інформаційно-аналітичній програмі "Главный эфир" не був дотриманий баланс поглядів на окремі політичні події в Україні, що призвело до однобокого їх висвітлення.

Національна рада просить телеканал увідповіднити зміст програм, що транслюються, вимогам частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та частини першої статті 28 Закону України "Про інформацію".

У разі ігнорування вимог українського законодавства регулятор буде змушений розглянути питання про припинення ретрансляції програми "Беларусь 24" на території України.

Нагадаємо, що в лютому Нацрада з питань телебачення і радіомовлення обмежила для ретрансляції в кабельних мережах України російський телеканал "Охотник и рыболов HD" за сюжет про російського полковника.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme