У Москві пов'язали топ-менеджера, який обікрав Путіна

У справі про розкрадання на будівництві "резиденції Володимира Путіна в Огарьово" в Москві затримали керівника держпідприємства "Атекс" при Федеральній службі охорони Андрія Камінова

За даними видання "Фонтанка", перед затриманням співробітники Слідчого комітету Росії і ФСБ провели обшуки в квартирі Камінова, передає Depo.ua.

Так, Слідчий комітет порушив справу щодо Камінова і низки петербурзьких субпідрядників за кількома епізодами частини четвертої статті 159 Кримінального кодексу РФ ("Шахрайство в особливо великому розмірі").

Грошові кошти були викрадені під час будівництва офіційної резиденції президента Росії Володимира Путіна в Огарьово. Йдеться про "об'єкт №53". Цей комплекс - двоповерховий будинок прийомів, зі спортзалом, готелем і іншими спорудами. Вартість робіт перевищує 5,5 млрд рублів.

Затримання Камінова підтвердило джерело РБК, близьке до керівництва ФСБ, а в офісі "Атекс" проходить обшук.

"Це пов'язано з тими свідченнями, які дав у справі Дмитро Михальченко", - сказав співрозмовник.

За його словами, йдеться про те, що слідство додасть до справи другий епізод. Михальченко зараз звинувачують тільки в контрабанді. За інформацією співрозмовника видання, Слідчий комітет розглядає питання про те, щоб висунути Михальченку звинувачення в розкраданні грошей при проведенні робіт в резиденції президента Володимира Путіна в Ново-Огарьово.

У свою чергу "Фонтанка" зазначає, що "кримінальну справу було порушено слідчим з особливо важливих справ Головного управління з розслідування особливо важливих справ СК РФ полковником юстиції Сергієм Новіковим".

Саме він веде кримінальну справу щодо контрабанди щодо нині арештованого петербурзького мільярдера Дмитра Михальченка. Таким чином, припущення про те, що обшуки в Петербурзі у справі Андрія Камінова можуть бути пов'язані з показаннями самого Михальченко, підтверджується.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme