У InformNapalm показали чергові новинки з "воєнторгу" Путіна на Донбасі (ФОТО)

Міжнародне кіберспівтовариство InformNapalm оприлюднило інформацію про ще один тип військової техніки, яку Росія використовувала для вторгнення на Донбас

У InformNapalm показали чергові новинки…

Як передає Depo.Донбас з посиланням на InformNapalm, йдеться про уніфіковану командно-штабну машину (УКШМ) Р-149МА1, помічену на українському вантажопасажирському пункті пропуску автомобільного сполучення "Мар'їнка" під час вторгнення російської армії на територію України у 2014 році.

Повідомляється, що фіксація у тому ж районі і в тому ж часовому проміжку російських військовослужбовців старшого офіцерського складу доводить, що УКШМ не просто поставлялося з "військторгу", а застосовувалася в інтересах регулярних російських військ. Зокрема, таку техніку було помічено у серпні 2014 року на Донбасі.

"У лютому 2017 року, користувач твіттера @askai707 виклав фото, де російські бойовики позують на тлі кинутого на КПП позашляховика Humvee. На горизонті на фото також видно верхню частину російської УКШМ Р-149МА1, яка позначена червоною стрілкою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 10 березня 2017 база даних "Озброєння і техніки ЗС РФ, ідентифікованої на Донбасі" вже налічує 42 одиниці техніки, яка ніколи не поставлялася на озброєння України і не могла стати трофеєм.

"Це доводить її прямі поставки з РФ через неконтрольовані ділянки російсько-українського кордону для потреб окупаційних сил ЗС РФ і терористичних формувань "Л-ДНР", - повідомляють у дослідженні.

Як повідомлялося раніше, волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm зробили відео, на якому показано ідентифіковане російське озброєння, яке використовують бойовики на окупованому Донбасі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme