UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Грицака стверджують, що ФСБ користується Савченко "втемну"

Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що спецслужби Росії використовують народного депутата Надію Савченко "втемну"

Про це він сказав в прямому ефірі 5 каналу, коментуючи її останню поїздку в окупований Донецьк до терористів, повідомляє Depo.ua.

"Багато ще сподіваються, що вона не є ще завербованих агентом Росії, спецслужб Росії, але її використовують втемну - і це факт", - сказав тандем.

За його словами, насправді фактично через неї заходять російські спецслужби і намагаються дискредитувати і українську владу, і Україну як державу.

"Є конкретні факти - вона туди приїжджала, вона говорила про те, що бореться за звільнення заручників. На жаль, ситуація в даному випадку не покращилася, списки які вона опублікувала, вони якраз нам тільки лише певні труднощі принесли", - підкреслив Тандіт.

Він додав, що її поїздки в Донецьк - провокативні.

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ ініціювати зняття з Савченко депутатської недоторканності, Танідіт сказав: "Ми тільки можемо зібрати матеріали в рамках чинного законодавства і передати їх, наприклад, в ГПУ. Ми співпрацюємо з ГПУ, в тому числі в рамках кримінального провадження , яке зібрано і пов'язано із злочинами в Донецьку і Луганську. В рамках цього кримінального провадження, в тому числі її і допитували ", -підсумував представник СБУ.

Нагадаємо, що 24 лютого депутат Надія Савченко і керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибули у виправну колонію в Макіївці, де утримуються українські військовополонені. СБУ закликала Савченко дати пояснення з приводу її поїздки в Донецьк. На неї був складений адмінпротокол за незаконний перетин лінії розмежування.

10 березня глава СБУ Василь Грицак заявив про допит Савченко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme