UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Туристичний сезон на Тернопільщині стартує з Бережан

На початку травня відбудеться тридений фестиваль, присвячений Ференцу Ракоці ІІ

Туристичний сезон на Тернопільщині старт…

Цьогоріч туристичний сезон на Тернопільщині стартує із Бережан і розпочнеться він фестивалем, присвяченим Ференцу Ракоці ІІ, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на TV-4.

За словами головного спеціаліста відділу туризму облдержадміністрації Ростилава Яцкова, триватиме він із 6 до 8 травня.

Перший Ференц-Фест на його честь відбувся у Бережанському замку минулоріч. Традицію вирішили продовжити.

"Історія Угорщини, Польщі, Словаччини, України тісно пов'язана з іменем славетного героя угорського народу Ференца Ракоці ІІ. З 1703 по 1708 Ференц Ракоці ІІ проживав, працював в Бережанах. Там він написав відозву, маніфест до угорського народу", – розповідає міський голова Бережан Володимир Музичка.

Цього року географію заходу за задумом організаторів розширять, запросивши й жителів сусідніх країн. Вже є попередня домовленість і про приїзд музикантів із Будапешта.

Заздалегідь, ще до початку Ференц Фесту, на локації працюватиме скульптор по дереву Ліланд. Він виготовлятиме скульптури, які би символізували часи Ференца Ракоці. На фестивалі пригощатимуть стравами угорської кухні, програму заходу обіцяють багату на події та цікаву.

Бережани можуть стати і частиною туристичного шляху імені Ференца Ракоці ІІ. Про це вже домовляються на міждержавному рівні.

Ференц Ракоці ІІ – постать, відома, насамперед, за кордоном. Проте кілька років він жив на Тернопільщині, був керівником Національно-визвольної війни угорського народу проти панування Габсбургів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme