Наші Карпати: ТОП-5 фантастичних символів, які треба відвідати (ФОТО)

Українські Карпати настільки прекрасні, що їхню красу можна сміливо назвати фантастичною 

Наші Карпати: ТОП-5 фантастичних символі…

Територія Карпат чимала, тому й визначних місць багато, пише Depo.Закарпаття з посиланням на mandry.if.ua. Але є місця, які не тільки варті відвідання через фантастичну красу, а й вважаються символами цього краю.

1. Найвищі точки Карпат

Говерла і Петрос − найвищих точок Карпат. Не тільки мальовничими краєвидами та туристичними базами відомі ці гори. Здебільшого більшість туристів приїжджають сюди для того, щоб піднятись на гори, так би мовити, перевірити самого себе.

На Говерлу можна підійматись і дорослим, і малим, а от на Петрос − вершина для більш фізично підготованих. Та й добратись до неї важкувато, але зусилля того варті. Звідти відкривається неймовірний краєвид на гори та міжгір'я, на рівнину та на маленькі хуторки.

2. Гірські озера Карпат

Крім гір, щоб побачити найбільш цікаві місця Карпат, варто з'їздити й до гірських озер − Несамовите та Бребенескул. Перше славиться численними легендами через свою червону ріку, та й шлях від найближчої турбази займає лише дві години. Якщо ще й піднятись на хребет, то можна дійти до Бребенескулу − озера з кришталево чистою водою, де дно видно і при найбільших глибинах.

3. Замок "Білий слон"

Не тільки чаруючою природою славляться Карпати, старовинні замки і фортеці не поступаються своєю красою. "Білий слон" − замок з розряду "най" по загадковості, розташований на високій горі Піп Іван в Чорногорському хребті. Загадковий він тим, що спочатку використовувався як обсерваторія.

Туристи полюбляють це місце за неймовірну красу та за незвичне поєднання архітектурного ансамблю з карпатською природою.

4. Чарівний Синевир

Синевир – ще одне озеро варте нашої уваги. Це найромантичніший куточок Карпат із краєвидами, які захоплюють з першого погляду. Розташоване озеро біля села Синевирська Поляна, в середині трьох лісових масивів, і вважається національним заповідником України.

Тож, коли відпочиваєш на березі озера, складається враження, ніби це сцена з якоїсь казки чи легенди. Але є одне але − купатись заборонено, у воді розводять форель та раків.

5. Гірський масив Горгани

Горгани є справжнім раєм для любителів усамітненого відпочинку. Адже саме тут можна навчитись цінувати прості речі: сонячне сяйво, чисте повітря, спів пташок.

Горгани люблять за малочисельні туристичні потоки та незвичні звуки, які лунають з усіх усюд. Хтось каже, що це гуркіт древніх гір. Дуже зручні Горгани для кемпінгу. Адже у підніжжі гір розташовані рівнини, де відпочити з палаткою справжнє задоволення.

Читайте також: Як вода у Карпатах горить, чорніє і допомагає народити близнюків

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme