Росія зажадала від Франції "безальтернативного" зближення

У Москві сподіваються на те, що кандидати в президенти Франції розуміють "безальтернативність" діалогу і зближення з Росією

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Газету.ру".

"Зближення з Москвою ніколи ні для якої країни не означало підриву підвалин, незалежності і суверенітету. Тому що у вибудовуванні двосторонніх відносин Москва завжди виступає за взаємну повагу, повагу взаємних інтересів, і перш за все повагу взаємної незалежності і суверенітету", - сказав Пєсков, коментуючи висловлювання кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона, який критикував Росію.

За його словами, "нам набагато більше імпонують висловлювання, які говорять про необхідність налагодження діалогу в інтересах вирішення наявних проблем".

"Ми розраховуємо, що так чи інакше в політичному істеблішменті Франції все-таки існує консенсус щодо того, що для вирішення існуючих проблем вибудовування діалогу з Москвою є абсолютно безальтернативним", - заявив він.

Нагадаємо, що вчора лідер партії "Вперед", незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон став кращим під час перших передвиборних дебатів увечері 20 березня, обійшовши за підтримкою проросійську Марін Ле Пен. Еммануель Макрон тоді закликав Францію уникнути зближення з Росією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme