Рада знову не визначилась з аудитором НАБУ

Верховна Рада України сьогодні знову не змогла ухвалити рішення щодо призначення аудитора Національного антикорупційного бюро 

Як повідомляє Depo.ua, на розгляд парламенту було представлено дві кандидатури: британського юриста Найджела Брауна (від БПП та "Народного фронту") та заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча (від парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції).

Під час голосування у Раді розгорілась дискусія зі взаємними звинуваченнями нардепів від коаліції та "Самопомочі". З десяток депутатів, які виступили проти висування Брауна, заблокували трибуну. Серед них - Єгор Соболєв, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук.

Після цього спікер Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування кандидатури Сторча та Брауна, які набрали 178 та 202 голосів відповідно.

Відповідно до результатів рейтингового голосування Парубій поставив на голосування питання про призначення Брауна, але це рішення підтримали лише 200 нардепів, 60 - проголосували проти.

"Рішення не прийнято. Я даю доручення комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції доопрацювати це питання і внести на розгляд Ради", - заявив спікер парламенту.

Нагадаємо, 16 березня на вимоги БПП, "Народного фронту" та "Опозиційного блоку" пройшло засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції без головуючого нардепа Єгора Соболєва, на якому вирішили рекомендувати у кандидати на аудитора НАБУ Найджела Брауна та Роберта Сторча.

Зазначимо, що до комісії, яка має здійснювати аудит НАБУ, по одному представнику делегують Верховна Рада, уряд та президент країни.

18 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що уряд розпочав відбір свого представника для аудиту НАБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme