Рада ще на три роки врятувала молодших спеціалістів у технікумах

Сьогодні народні депутати ухвалили Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст"

За відповідне рішення проголосували парламентарів, передає Depo.ua.

За "Законом про вищу освіту", останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста проводиться у 2016 році. Таким чином вступ до вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації у 2017 році на освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст" на сьогодні заблоковано.

Закон України "Про освіту" у новій редакції ще не ухвалений та освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст" не закріплеий за іншою освітньою ланкою.

"Оскільки ухвалення Закону України "Про освіту" у новій редакції та спеціальних законів потребує певного часу, а термін прийому абітурієнтів на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" сплив у 2016 році, доцільним є відтермінування вказаної у Законі України "Про вищу освіту" дати останнього прийому до 2019 року, з метою законодавчого врегулювання у цей строк статусу вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (училищ, коледжів і технікумів)", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, що цей вже доопрацьована версія відповідного законопроекту, який Верховна Рада відмовилася ухвалювати у січні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme