Рада дала зелене світло для тепла з відходів

Сьогодні Верховна Рада ухвалила проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії

За відповідне рішення проголосували 238 парламентарів, передає Depo.ua.

"Понад 100 млн тонн Україна має можливість використати відходів сільського виробництва для заміни імпортованого природного газу. Кілька принципових позицій: ми встановлюємо тариф на тепло з українських енергетичних ресурсів, який становить 90% від теплового тарифу з імпортованого природного газу, даємо можливість органам місцевого самоврядування встановлювати ці тарифи, бо сьогодні вони не мають можливості і методології, як правильно встановлювати ці тарифи. Цей законопроект дає великий шанс зменшити імпорт природного газу і створити понад 50 тис. нових робочих місць", - зазначив під час обговорення законопроекти один з його авторів Олександр Домбровський.

Він додав, що в 2016 році Україна закупила 34 млрд кубометрів газу, з них 14 млрд по імпорту закупила за 3 млрд доларів золотовалютних запасів.

Проектом закону передбачено встановлення стимулюючих тарифів теплопостачальним підприємствам на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел, для потреб бюджетних установ та населення, на рівні 0,9 тарифу на теплову енергію, вироблену з газу для потреб бюджетних установ, що скоротить витрати населення, державного та місцевих бюджетів через скорочення витрат за послуги з теплопостачання установ та організацій, які фінансуються з зазначених бюджетів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme