Полозова відсторонили від захисту Умерова

Суд перевів адвоката Миколу Полозова зі статусу захисника в статус свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова

Про він сам повідомив у коментарі QirimInfo, передає Depo.ua.

Полозов має намір оскаржити рішення підконтрольного Росії кримського суду в Європейському суді з прав людини.

"Я чекаю, коли мені з Київського суду (райсуд Сімферополя – ред.) віддадуть копію Апеляційного, тоді можна буде подати касацію і звернутися до Європейського суду. Плюс мною подана скарга на дії слідчого, вона ще не розглянута", – сказав юрист.

За його інформацією, розслідування у "справі Умерова" завершене, і в найближчі кілька днів має бути передано в прокуратуру.

"З урахуванням усіх обставин, думаю, це буде або умовний термін, або штраф. Якщо умовно – їм зручніше, тому що він повинен ходити кожен місяць відзначатися і буде під контролем", – зазначив Полозов.

Нагадаємо, що Умерова в анексованому Криму звинувачують у "порушенні територіальної цілісності Росії".

25 січня у Криму представники ФСБ схопили та повезли на допит його адвоката Миколу Полозова. За словами адвоката, таким чином російська окупаційна влада прагне заборонити йому захищати Умерова.

30 січня стало відомо, що слідчий ФСБ Росії через затримання Миколи Полозова на допит поміняв його статус на свідка у справі Умерова, щоб усунути Полозова від захисту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme