UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Національній академії аграрних наук України повернуть понад 1500 га сільгоспземель на Хмельниччині

Суд повернув земельну ділянку вартістю понад 51 мільйон гривень законному власнику

Національній академії аграрних наук Укра…

За втручання прокуратури Хмельницької області підприємству Національної академії аграрних наук України повернули понад 1500 га сільгоспземель вартістю більше 51 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облпрокуратури.

Господарський суд розглянув позовну заяву про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції, який укладений у квітні 2014 року між одним із державних сільгосппідприємств, що є в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та товариством з обмеженою відповідальністю.

Відповідно до умов зазначеного договору, державне підприємство передало приватному агровиробнику в користування понад 1500 гектарів землі.

Плата за землю, передбачена цим правочином, була нижчою, ніж законодавчо встановлена. Відтак, держава недоотримала значні кошти за її використання.

А землі, що призначені для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, фактично використовувались суб'єктами господарювання з метою отримання прибутку, а тому під виглядом спірної угоди насправді приховано оренду землі.

Позовні вимоги прокуратури задоволені, а рішення суду виконано у повному обсязі - земельна ділянка вартістю понад 51 мільйон гривень повернулася законному власнику.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme