UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині знайшли двох учасниць "групи смерті"

Правоохоронці Сумщини шукають серед підлітків гравців небезпечного квесту. Під час рейдів вже виявили перших "заручників"

На Сумщині знайшли двох учасниць "групи…

Великого розголосу останнім часом набули підліткові "групи смерті". Небезпечна гра в "Синього кита" лякає батьків, лікарів та поліцейських. З огляду на резонанс, поліція ініціювала ряд профілактичних заходів, спрямованих на виявлення серед дітей та підлітків Сумщини гравців таких квестів, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції.

Для пошуків залучили педагогів навчальних закладів Сумщини та медпрацівників.

Профілактичні заходи провели майже у всіх школах, ліцеях та училищах. За словами поліцейських, пошуки вже дають перші результати.

Під час медичного огляду на руках двох учениць однієї з лебединських шкіл були виявлені характерні подряпини певного змісту. Спілкуючись з дівчатами, полісмени з'ясували, що одна з них і справді потрапила до такої інтернет-спільноти, і отримала від "куратора" перше завдання. Його суть полягала у тому, аби видряпати собі на передпліччі лезом певне слово. Дитина завдання виконала, проте умови гри їй категорично не сподобались. Обдумавши ситуацію, в яку потрапила, дівчинка дійшла висновку, що спілкується з психічнохворою людиною. Вчасно "спохватившись", вона перервала листування, видаливши з мережі свою сторінку й контент.

Що ж стосується іншої учениці, то вона подряпала собі руку просто "за компанію" з однокласницею.

Наразі з обома ученицями та їх батьками вже проведені бесіди, за виявленим фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 120 КК України "Доведення до самогубства".

Правоохоронці встановлюють всі обставини події та розшукують особу "куратора".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme