На Росії засудили на 19 років терориста з "Норд-Осту"

Московський окружний військовий суд засудив до 19 років колонії суворого режиму пособника терористів на Дубровці Хасана Закаєва

Про це повідомила на своїй сторінці у Twitter адвокат Марія Куракіна, передає Depo.ua.

Цивільні позови потерпілих до Закаєва задоволені частково.

З обвинуваченого стягнули на користь декількох потерпілих 500 тис. рублів, на користь ще кількох - 1,5 млн, 2 млн і 2,5 млн рублів.

Раніше прокуратура вимагала до 23 року колонії. Однак із звинувачення Закаєва виключили низку епізодів, що стосуються зброї та боєприпасів, вилучених під час слідчих дій, бо за результатами судово-медичної експертизи вони "не стосуються справи".

Нагадаємо, що засідання у справі Закаєва почалися у листопаді 2016 року. Йому висунуті звинувачення за статтями "участь в злочинному співтоваристві", "підготовка до теракту", "пособництво в захопленні заручників", "замах на вбивство двох і більше осіб".

За версією слідства, Закаєву було доручено доставити в Москву вибухові пристрої, детонатори і виконавчі механізми для приведення їх у дію, а також встановити вибухівку.

У 2002 році з 23 по 26 жовтня тримали в заручниках глядачів мюзиклу "Норд-ост" в театральному центрі на Дубровці, поки силовики його не взяли штурмом, вбивши 40 бойовиків. Жертвами теракту стали 130 людей, зокрема десять дітей. Заручники загинули в основному під час операції зі звільнення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme