UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії в колонії збунтувалися засуджені, травмовані 30 людей

Близько трьох десятків ув'язнених в одній з колоній Саратовської області 21 березня порізали собі вени на знак протесту

Про це повідомив директор Фонду на захист прав ув'язнених Лев Пономарьов, додавши, що адвокати та правозахисники не можуть потрапити до цієї установи Федеральної служби виконання покарань, передає Depo.Кубань з посиланням на NEWSru.

Надзвичайна подія сталася в лікувально-виправній установі в місті Балашова. Пономарьов повідомив, що до нього звернулася саратовський адвокат Маргарита Ростошинська і розповіла, що у вівторок прийшла відвідати свого підзахисного в цій установі, проте її не пустили.

"Як вона дізналася від адвоката, що виходив з дверей установи, якому, очевидно, вдалося туди пробратися, сьогодні 29 осіб, які перебувають на виправленні, завдали собі ушкодження, - повідав Пономарьов. - Це стало відгуком на вчорашні події. За словами Маргарити Ростошинської, спецназ Мін'юсту провів жорстокий рейд. Це були обшукові заходи, які супроводжувалися побиттям".

Пізніше сама Ростошинська підтвердила цю інформацію: "Вчора сюди загнали 50 спецназівців, і вони почали бити хлопців, які в ЕПКТсидять. У зв'язку з чим 29 чоловік травмували себе досить сильно. На сьогоднішній день їм навіть допомогу медичну не надали. Вони там зелені досі і стікають кров'ю. Ми з самого ранку туди не можемо потрапити, тому що немає вільних слідчих кімнат".

Пономарьов додав, що написав листа директору ФСВП Геннадію Корнієнко з проханням взяти ситуацію в Ліу-3 під свій контроль. Також адвокати і правозахисники готують скарги в прокуратуру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme