На Львівщині стартував місячник боротьби з туберкульозом

Основними симптоми захворюваності на туберкульоз є кашель, підвищена температура, нічна пітливість, погіршення самопочуття, втрата ваги без видимих на це причин

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який щороку відзначають 24 березня, у Львівській області розпочались "Дні профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання". Цьогорічне гасло Всесвітнього дня - "Разом ліквідуємо туберкульоз". Про це на прес-конференції розповів головний лікар Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру, головний спеціаліст з фтизіатрії департаменту охорони здоров'я ЛОДА Любомир Рак, пише Depo.Львів.

За його словами, метою такої акції є підвищення обізнаності про глобальну епідемію та боротьби з цією хворобою.

"Сьогодні ми маємо можливість для проведення повного лікування хворих на туберкульоз. Медикаменти ми отримуємо за кошти державного бюджету та за програмою глобального фонду", - зазначив головний лікар Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру.

Любомир Рак також наголосив, що основними симптоми захворюваності на туберкульоз є кашель, підвищена температура (понад 10 днів тримається температура 37,1 або 37,2 °C), нічна пітливість, погіршення самопочуття, втрата ваги без видимих на це причин. За виявлення цих ознак слід пройти рентгенологічне обстеження або провести дворазове дослідження мокротиння.

Зазначимо також, що бактеріологічна лабораторія у Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі, є одною з кращих в Україні.

"Тут є можливість встановити діагноз туберкульозу упродовж 3-5 годин. А ідентифікувати і забезпечити встановлення чутливості до мікробактерії кожного конкретного випадку до протитуберуольозних препаратів – в продовж 10-12 днів. Це значно скорочує початок та курс лікування", – зазначив головний лікар Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme