На Харківщині засудили бійця АТО, який став полісменом та "погорів" на хабарі

Суд врахував, що чоловік брав участь у антитерористичній операції

Як передає Depo.Харків, вирок зловмиснику 14 березня ухвалив Ізюмський міськрайонний суд Харківської області. Підсудний – уродженець Ізюмського району.

Суд встановив, що з лютого 2016 року чоловік працював на посаді слідчого Ізюмського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.

4 серпня 2016 року близько 19:00 до правоохоронця звернувся підозрюваний з проханням про призначення покарання, не пов'язаного з позбавленням волі за спричинення ним тілесних ушкоджень потерпілому.

Правоохоронець, усвідомлюючи, що його дружні та службові стосунки з суддями Ізюмського міськрайонного суду Харківської області можна використати для отримання хабаря, повідомив підозрюваному, що зможе допомогти у вирішенні питання, за що йому необхідно заплатити 7,5 тис. грн.

15 серпня на вулиці Старопоштовій правоохоронець отримав частину неправомірної вигоди в розмірі 4 тис. грн. 17 серпня він отримав другу частину хабаря – 3,5 тис. грн. В цей же день його затримали.

Під час ухвалення вироку суд врахував, що обвинувачений з 15 квітня 2014 року брав участь у АТО на Сході України.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.2 ст. 369-2КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme