Гройсман "відчехвостив" популістів через істерію з МВФ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман засудив популістів, які розводять істерію навколо меморандуму МВФ

Про це він сказав сьогодні на нараді з міськими, селищними та сільськими головами, передає Depo.ua.

"Про те, що 3200 (підвищеної зарплати, - ред.) - це погано, що економіка падає. Але ж вона зростає, інакше звідки у вас плюс 50% до ваших бюлджетів? І таких нісенітниць є просто безліч. Подивіться, яку істерію намагаються розвести на меморандумі МВФ, знаючи про те, що попередні заходи вже виконані і це є умовою отримання чергового траншу", - обурився глава уряду.

"Тому я хотів би закликати до діалогу, до лідерської позиції..., а не вестись на тих дешевих популістів, які з'являються і зникають відповідно до тієї чи іншої кон'юнктури,... говорять про те, що все пропало, що катастрофа, що Україна буде знищена", - додав Гройсман.

Нагадаємо, що 1 березня деякі ЗМІ повідомили про підписання Україною оновленого Меморандуму про співпрацю з МВФ. Однак в НБУ спростували цю інформацію.

4 березня МВФ повідомив, що на рівні експертів Фонду досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування.

Оновлений меморандум України і МВФ містить, зокрема положення про пенсійну, земельну, банківську та інші важливі реформи. В українському Мінфіні запевнили, що жодних "сюрпризів" в цьому меморандумі для українців не буде.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme