"Електроважмаш" і "Турбоамтом" модернізуватимуть Київську ГАЕС

Харківські турбінобудівельники підписали контракт на модернізацію Київської ГАЕС

"Електроважмаш" і "Турбоамтом" модернізу…

Як повідомили Depo.Харків, завод "Електроважмаш" підписав контракт з ПАТ "Турбоатом" на виготовлення гідрогенераторів для Київської ГАЕС ("Укргідроенерго").

За відомостями прес-служби, період реалізації проекту - 2017-2021 роки. Згідно з умовами контракту, "Електроважмаш" спроектує і виготовить три гідрогенератора "під ключ", проведе їх складання, випробування, шеф-нагляд пуску і введення в експлуатацію.

Роботи будуть виконуватися в рамках проекту "Реабілітація гідроелектростанцій", який реалізується завдяки фінансуванню Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

"Ми доклали максимум зусиль, щоб виграти тендер на проведення цих робіт. "Електроважмаш" поставляє гідрогенератори для електростанцій "Укргідроенерго" з 1950-х років і має великий досвід співпраці з цією компанією. Тому підприємство братиме найактивнішу участь в модернізації енергогенеруючої бази Київської ГАЕС", - зазначив в.о. директора заводу "Електроважмаш" Дмитро Костюк.

Довідка Depo.Харків. Державне підприємство "Завод "Електроважмаш" спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

"Електроважмаш" поставляє продукцію в Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.

Київська ГАЕС експлуатується з 1970 року, коли був введений в експлуатацію 1-й гідроагрегат. Останній, 6-й гідроагрегат станції був введений в експлуатацію у 1972 році.

Нижнім водосховищем ГАЕС є водосховище Київської ГЕС.

Штучно створена верхня водойма корисною ємністю у 3,7 млн м3 побудована на крутому березі Дніпра (схил 1:5) и підіймається над рівнем водосховища Київської ГЕС на 70 м.

Біля схилу розташована будівля електростанції, де встановлено шість вертикальних гідроагрегатів. Три з шести гідроагрегатів обратимі. Агрегати ГАЕС з'єднані з верховою водоймою шістьома металевими напірними трубопроводами діаметром 3,8 м. Встановлена потужність електростанції - 235,5 МВт в генераторному режимі і 135 МВт в насосному.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme