UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Екс-очільник "Луганськводи" пророкує ОРЛО численні епідемії влітку

Якщо забезпечення водою окупованої території Луганської області лишиться на нинішньому рівні, влітку там вируватимуть епідемії

Про це на прес-конференції в Запоріжжі сьогодні, 21 березня, розповів новопризначений заступник запорізького губернатора Віктор Скобліков, який на початку двотисячних очолював компанію "Луганськвода", передає портал Depo.Запоріжжя.

За словами Скоблікова, в якого окупованій Кадіївці (Стаханов) мешкають родичі, ситуація з водопостачанням на цій території жахлива. Екс-очільник "Луганськводи" пояснив, що більшість водозаборів розташовані на території, що контролює Україна, отже в окупантів немає доступу до джерел водопостачання. Скобліков підкреслив, що рішення України забезпечувати окуповані території водою правильне, адже людей неможна лишати без води. Однак зазначив, що води в населених пунктах Луганської області, що лишаються під окупантами, не вистачає.

"Якщо ситуація лишиться такою, як зараз, влітку на цих територіях можуть розпочатися епідемії - дизентерії, жовтяниці (хвороби Боткіна - ред.) тощо", - зазначив екс-очільник "Луганськводи".

Нагадаємо, з початку окупації вода за лінію розмежування подавалася виключно з доброї волі української сторони, окуповані території накопичили величезні боги за воду. Питання зрушило з мертвої точки лише на початку 2017-го - почав діяти механізм оплати боргу за воду населенню "ЛНР".

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme