Більше двох тисяч поліцейських Донеччини вимагають зняти недоторканність з Парасюка

Більше двох тисяч поліцейських Донеччини підписали звернення до Генпрокуратури із пропозицією зняти недоторканність та притягнути до відповідальності нардепа Володимира Парасюка

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Нацполіції-начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін., передає Depo.Донбас.

"У правовій державі не може депутат, прикриваючись посвідченням, бити представника влади, якому держава довірила функцію забезпечення громадського порядку. Якщо законодавець, зокрема окремі народні депутати, дозволяють подібну поведінку, то що вже очікувати від звичайних злочинців. Кожен наш підпис - це заклик підтримати поліцейських і зупинити огульне беззаконня, що здійснюється окремими народними депутатами", - написав Аброськін.

Нагадаємо, поліцейські просять притягнути до відповідальності Парасюка через погрози співробітникам поліції та членам їхніх сімей.

14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту сім співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За цим фактом слідче управлінням ГУНП у Донецькій області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 березня нардепи трьох фракцій влаштували у Верховній Раді демарш проти дій Парасюка з вимогою надати слово поліцейським, які брали участь у подіях в Слов'янську. Згодом поліцейські розповіли свою версію сутички з Парасюком.

У свою чергу спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив розслідувати бійку Парасюка з поліцією під Слов'янськом.

Президент Петро Порошенко засудив дії Парасюка і назвав його "депутатом середнього роду".

Також повідомлялося, що 15 березня генпрокурор Юрій Луценко припустив, що Парасюку буде вручена підозра щодо подій у Слов'янську.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme