UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Білий дім пояснив заборону на перевезення ноутбуків у салоні літаків

США ввели обмеження на вміст ручної поклажі на рейсах з десяти аеропортів в країнах, переважно з мусульманським населенням, у зв'язку з "тривалою терористичною загрозою"

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, повідомляє Depo.ua з посиланням на DailyMail.

"Дані розвідки показують, що терористичні групи все ще націлені на цивільну авіацію і активно використовують інноваційні методи для проведення своїх атак, включаючи перевезення вибухових пристроїв в побутових приладах", - сказав він.

За словами в.о. речника Державного департаменту США Марка Тонера ці обмеження введені через розвідувальні звіти про терористичну загрозу на авіатранспорті саме на цих напрямах.

"Це, передусім, є заходами Управління транспортної безпеки та Міністерства внутрішньої безпеки", - повідомив він.

Він назвав це превентивними кроками, заснованими на оцінках розвідки щодо високого рівня терористичної загрози на цих комерційних авіарейсах.

Тонер підкреслив, що, за наявними даними, терористичні угруповання продовжують планувати атаки на міжнародних авіаперевезеннях, у тому числі із використанням електронних мобільних пристроїв.

Він також поінформував, що Державний департамент США у цьому зв'язку зв'язався безпосередньо з урядами країн, які потрапили під обмеження, а також керівництвом авіакомпаній. Паралельно подібні контакти відбувалися по лінії відомств транспортної безпеки.

Нагадаємо, що США і Велика Британія заборонили пасажирам рейсів з мусульманських країн перевозити електронні пристрої, які більше за смартфон, в якості ручної поклажі. Відтепер в салон літака можна брати лише смартфони та медичні пристрої, все інше необхідно здати в багаж. Заборона набула чинності з 21 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme