Аудитором НАБУ від Ради можуть обрати українця, - нардеп

Верховна Рада може обрати до комісії з контролю за НАБУ громадянина України

Таку думку в кулуарах Верховної Ради висловив народний депутат від БПП Вадим Денисенко, коментуючи провал голосування на цю посаду за двох іноземців, передає Depo.ua.

"Я сподіваюся що на цьому епопея з цими двома кандидатами завершилася. Справа перейшла до комітету. Одна частина залу почала говорити, що один з кандидатів є, звичайно ж, ворогом НАБУ, друга – що інший кандидат занадто лояльний. І через це були колізії. Я сподіваюся, що нарешті буде знайдений третій кандидат, і ми нарешті оберемо людину, навколо якої не буде стільки політичних інсинуацій", - вважає Денисенко.

Він сподівається, що аудитором призначать українця.

"Я традиційно виступаю проти іноземців у владі, я сподіваюся, що серед українських громадян можна знайти кілька чесних людей, які можуть бути аудиторами", - сказав Денисенко.

Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді знову забракло голосів для призначення аудитора Національного антикорупційного бюро. Розглядалися дві кандидатури: британського юриста Найджела Брауна (від БПП та "Народного фронту") та заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча (від парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції).

Зазначимо, що до комісії, яка має здійснювати аудит НАБУ, по одному представнику делегують Верховна Рада, уряд та президент країни.

18 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що уряд розпочав вибір свого представника для аудиту НАБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme