З саджанцями і хорошим настроєм: Як Полтавщина зустрічає садовий сезон

Купівля саджанців дерев і плодових кущів у Полтаві в самому розпалі

З саджанцями і хорошим настроєм: Як Полт…

Разом з весною на Полтавщину прийшла пора посадки дерев. На ринках Полтави жваво - з усієї Полтавщини і найближчих областей розплідники і садівники-любителі звозять саджанці. Що користується найбільшим попитом у полтавців і що нового-цікавого є на ринку дізнавалися кореспонденти Depo.Полтава.

Різноманітність плодових кущів вражає. Невеликі, сантиметрів тридцять саджанці садової жимолості коштують від 70 гривень. Продавець розповідає, що ягоди у цієї рослини за смаком нагадують лохину, сама ж рослина не примхлива.

Але найбільшою популярністю як і раніше користується смородина, виноград, йошта, малина і ожина, особливо ремонтантна - її і транспортувати легше, і урожай збирати можна все літо. З однієї рослини ожини можна зібрати близько шести кілограмів ягід.

В середньому одна рослина малини коштує 15 гривень, але за невеликий опт продавці охоче зменшать ціну, так що купити десяток кущів малини декількох сортів обійдеться в сто гривень. Ціна на ожину вище - одна рослина ожини американської селекції коштує від 40 гривень.

Останні кілька років полтавці все частіше купують ківі. Валентин Олександрович з Миргорода рекомендує закарпатський сорт ківі. Його перевагою називає зимостійкість, до того ж на відміну від інших сортів актинідій, цей ківі можна садити і в одиничному екземплярі, тому що рослина самозапильна. Єдиним ворогом ліани, як не дивно є коти - поки рослина маленька, котики об'їдають молоді пагони, що може привести до загибелі. Тож на перших етапах, ківі необхідно захищати.

Такого розмаїття яблук немає, напевно, ніде в Україні. Яблука - гордість аграрної Полтавщини, від кількісті сортів і різноманітності розбігаються очі. Ціни на яблуні-дволітки починаються від 50 гривень, колоноподібні яблуні коштують трохи дорожче.

Найдорожчі рослини на ринку - декоративні вічнозелені ялівець, туя, кипарис.

Біля прилавка з квітами ажіотаж. Троянди, гліцинії, бузок, лілії в основному купують жінки. "Повз проходила, не збиралася нічого купувати, але не встояла, дуже люблю квіти", - говорить покупниця. До гліцинії жінці в пакет продавець кладе ще пару цибулин азіатський лілій. "Жіночий набір" для любительки квіточок обійшовся в 130 грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme