В одеському суді розглядають справу "про 500 грн" премії Марушевської

Марушевська не визнає себе винною і заявляє про те, що ця справа є політичним замовленням

Як передає Depo.Одеса, сьогодні в Малиновському суді міста Одеси розпочалося судове засідання щодо виділення та отримання премії екс-головою Одеської митниці Юлією Марушевською у розмірі 500 грн з нагоди Міжнародного дня жінок у 2016 році. Національне агентство з питань запобігання корупції обвинувачує її в тому, що вона скоїла адмінправопорушення - надання премії співробітникам ДФС Одеської митниці премії.

Кваліфікується це як конфлікт інтересів, оскільки Марушевська як голова митниці виписала премію в тому ж розмірі і собі.

Марушевська не визнає себе винною і заявляє про те, що заяву написав заступник голови СБУ Павло Демчина, який має займатись кримінальними провадженнями щодо корупції у великих розмірах, а не дрібними адміністративними справами.

Захист Марушевської зауважив, що надані обвинуваченням докази є неналежними, а згідно регламенту ДФС юридичний відділ та УВБ погоджували наказ про премію і не виявили жодних правопорушень.

Крім того, представник екс-голови Одеської митниці зауважив, що у справі відсутній склад адмінправопорушення і сплинув термін, протягом якого особу можна притягнути до відповідальності.

Пізніше сторона обвинувачення подала клопотання про закриття адміністративного провадження і зняття обвинувачень. Суд видалився до нарадчої кімнати для винесення рішення.

Нагадаємо, що 9 лютого цього року Марушевску викликали на допит через підозру у корупції на суму у 500 гривень. Пізніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заступився за Марушевську, заявивши про те, що антикорупційним органам "є чим зайнятися".

А 3 березня співробітники Служби безпеки України проводять обшук в квартирі екс-начальниці Одеської митниці.

А ще через 10 днів у ГПУ заявили, що готові у примусовому порядку привезти Марушевську до суду.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme